Do(a)r de Romania Prea mari pentru o tara atât de mica - Sportivi romani de clasa mondiala

Anul I, Nr. 6
21 iunie 1999

Dor de Romania - numarul anterior      Dor de Romania - numarul urmator

Prea mari pentru o tara atât de mica - Sportivi romani de clasa mondialaAPROPO - La ordinea zilei în Romania
POSTALIONUL CU NOUTATI - Ce e nou pe situl nostru
MEANDRELE CONCRETULUI - Reportaje, anchete
COCLAURI - Albumul cu peisaje
POEZIA SALVEAZA ROMÂNIA - O antologie sui-generis de poezie româneasca
STELE VERZI - Eclipsa 99 si alte chestiuni celeste
SENIORII IMAGINATIEI - SF & F românesc
PREA MARI PENTRU O TARA ATÂT DE MICA - Sportivii români, ambasadori fara portofoliu
CA LA MAMA ACASA - Gastronomie româneasca
BUN ÎI VINUL GHIURGHIULIU - Cântece românesti de petrecere si de inima albastra
Cititi CARTEA DE OASPETI
PAGINA VOASTRA - Publicati în DO(a)R DE ROMÂNIA
COLECTIA revistei DO(a)R DE ROMÂNIA

Cititi Cuie-n talpa, rubrica de cartonase galbene.

Gica Hagi 


Foto: Gheorghe Fluster / Jurnalul National

Dupa un an de absenta, Gica Hagi s-a intors la nationala. Victoria contra Ungariei – necesara si in economia calificarii la Campionatul European, dar si unui palmares care avea un zero mare si burtos in confruntarea cu ungurii – este, apreciaza toti comentatorii, consecinta directa a revenirii lui Gica Hagi in oastea lui Piturca.

A-i insira palmaresul lui Hagi si meritele la echipa nationala ar fi aproape inutil, pentru ca Gica este cel mai popular om din Romania, popularitate pe care n-a atins-o niciodata vreun politician. S-a strigat iar "Hagi presedinte", ca in noptile fierbinti ale campionatelor mondiale. Cel mai tare trebuia sa strige, dintre toti, chiar antrenorul Piturca, cel caruia revenirea lui Hagi i-a mai incleiat nitel un scaun ce incepuse sa scirtiie dupa citeva evolutii penibile ale echipei antrenate de el. Duium de aplauze ar fi trebuit sa-i arda palmele si lui Mircea Sandu, presedinte parca etern al Federatiei Romane de Fotbal, ale carui bilanturi s-au sprijinit in ultimii ani tot pe crampoanele lui Gica.

Gica Hagi
Foto: Gheorghe Fluster / Jurnalul National

Ce ar mai fi de spus despre fotbalul romanesc? Ca avem un campionat mai plin de blaturi decat cofetaria Scala? Ca echipele romanesti fac figuratie in cupele europene? Salvarea a fost mereu Gica Hagi si nationala aflata in jurul lui. Ar fi insa o mica problema... La anul, in februarie, Gica face rotunda virsta de 35 de ani. A promis ca mai joaca, dar cit il vor mai tine si pe el picioarele?

 

Cuie-n talpa

Cuibusor de nebunii

Mondenitatea saptaminii trecute la Bucuresti a fost nunta lui Gica Popescu, unul dintre cei mai vinati burlaci din Romania. Fotbalistul oltean, alintat "Baciul", si-a luat sotie din neam de machidoni si, zic gurile rele, asa va avea si turma. Casatorindu-se cu sora sotiei lui Hagi, Gica Popescu devine, deci, din coechipier la nationala cu acesta, de-a dreptul cumnat.

Popescu a socotit ce-a socotit si si-a dat seama ca cei 600 de invitati ai sai nu vor incapea decit in sala de la Casa Poporului, loc pentru tot felul de mari evenimente mondene ale oamenilor cu dare de mina. Din pacate, locul cu pricina a ramas in memoria bucurestenilor ca acela in care si-a botezat copilul infractorul Fane Spoitoru (aflat in Canada si pentru care statul roman a facut cerere de extradare), printre invitati fiind si multi dintre politicienii care, din cind in cind, mai si lucreaza in Casa Poporului, pe post de deputati si senatori.

Tania Marcovici
Foto: © 1999 Gheorghe Fluster

sus

Dor de Romania - numarul anterior      Dor de Romania - numarul urmator

Anul I, Nr. 6
21 iunie 1999

Gazduire Web - Hosting