Do(a)r de Romania Ca la mama acasa - Gastronomie romaneasca

Anul I, Nr. 4
10 mai 1999

Dor de Romania - numarul anterior      Dor de Romania - numarul urmator

CA LA MAMA ACASA - Gastronomie româneasca



APROPO - La ordinea zilei în Romania
POSTALIONUL CU NOUTATI - Ce e nou pe situl nostru
MEANDRELE CONCRETULUI - Reportaje, anchete
ARS LONGA, VITA BREVIS - Incursiuni în cultura româneasca
COCLAURI - Albumul cu peisaje
POEZIA SALVEAZA ROMÂNIA - O antologie sui-generis de poezie româneasca
STELE VERZI - Eclipsa 99 si alte chestiuni celeste
SENIORII IMAGINATIEI - SF & F românesc
PREA MARI PENTRU O TARA ATÂT DE MICA - Sportivii români, ambasadori fara portofoliu
CA LA MAMA ACASA - Gastronomie româneasca
BUN ÎI VINUL GHIURGHIULIU - Cântece românesti de petrecere si de inima albastra
Cititi CARTEA DE OASPETI
PAGINA VOASTRA - Publicati în DO(a)R DE ROMÂNIA
COLECTIA revistei DO(a)R DE ROMÂNIA

Papricas

Pentru papricas se iau doua cepe mari, din cele vinete-n camasi si afurisite, se dezbraca si se si se toaca marunt, asezându-le ca sa se rumeneasca într-o cratita cu untura de porc încinsa, apoi se presara boia rosie si ardei iute si se pun bucati de carne de vitel – muschi bunaoara – si bulionul.

Se picura dupa asta putina apa, când si când, pâna când se moaie carnea si se patrunde, atunci abia adaugându-i câteva linguri de smântâna, cu care împreuna înca o sa mai fiarba clabucind gras, ca la un sfert de ceas. Nu se aduce la masa carnea singura, ci se tavalesc în sosul ei iutit câteva galusti de faina cu brânza de vaci (sau de oi; de ce nu?), plamadite cu lapte din untura batuta cu oua si cu faina si cu brânza, framântate cu marar verde si fierte în apa sarata.

700 g carne de vita
100 g ceapa
150 g faina
200 g untura de porc
10 g boia de ardei
100 g vin alb
4 oua
500 g brânza de vaci
100 g smântâna
50 g bulion de rosii
30 g patrunjel
20 g marar
2 g piper
15 g sare

Pofta buna!

sus

Dor de Romania - numarul anterior      Dor de Romania - numarul urmator

Anul I, Nr. 4
10 mai 1999

Gazduire Web - Hosting